Natuurbeleven

De helende natuur zelf intenser ervaren

Instituut voor Gaialogie
"zoeken naar een eigen verbondenheid tussen Aarde, Natuur, Mens en Kosmos"
Bovenkerkseweg 32, NL 3381 KB Giessenburg, tel. 0184-651222.

Dick van den Dool

naar buiten gaan
om binnen te zijn
buiten en binnen
één samenSchiermonnikoog is zo'n plekje waar mens en natuur elkaar ontmoeten in een beweging, stilte en éénwording. De natuur is er vrij en overdadig aanwezig en streelt de zintuigen door wind, water, zon, ruimte en horizon, planten, vogels en vooral stilte.
Het anders omgaan met de natuur en het ervaren van de wisselwerking tussen de buiten- en de binnenwereld staat centraal in dit weekend.

Beweging is de stroom die altijd doorgaat van de ene zijde van een polariteit naar de andere zijde. De stromingen in de natuur zijn overdadig en leert de mens zich over te geven aan onze eigen stromingen en oude ideeŽn, gevoelens en banden los te laten. De zee die zich telkens verplaatst in een eeuwige eb- en vloedbeweging toont dat zo mooi op het prachtige eiland Schiermonnikoog.

Stilte is meer dan de afwezigheid van het geluid en de innerlijke denkstroom. Stilte kan je ook aanraken in de natuur, bijvoorbeeld op speciale plaatsen waar onder en boven, aarde en hemel, elkaar raken en denken en lichaam één worden. Bijzondere plaatsen die in alle tijden bezocht werden voor een werkelijk kontakt in een schijnbaar onwerkelijke omgeving.

Soms is daar dan plots zo'n moment dat het menselijk samengaan met de Natuur verstilling geeft. Een intense verstilling door een aanwezig krachtveld of door een indalende realiteit, zoals een landschapsengel of iets wat onbenoembaar is. Deze aanwezigheden brengen een onaardse overstijging van natuur en stilte, waarbij zelfs de wind en de vogels verstillen en het licht anders doorschijnt. Deze versmeltingsmomenten zijn zo intens, dat tijd verdwijnt in een stroom van een hier en nu ervaring en alleen maar een vleugje herinnering nalaten. Een éénwordende creatie.

Vanouds heeft het geestelijke vak geomantie, door mij gaialogie genaamd, een kennis over de aarde zelf en haar omgevingskrachten, die ondermeer toegepast wordt bij het zoeken naar de juiste plek voor een bepaalde aktiviteit. Van de materiŽle vorm, naar de daarin geweven energetische werkelijkheid, de wezenswerelden en de eenheid, het Geheel.

In de natuur van Nederland zijn gelukkig nog plekken waar de stilte, stroming en de mens elkaar mogen ontmoeten, en Schiermonnikoog is zo'n bijzondere plek!

Op zoek naar je eigen heelwording, de eigen beweging verdiepen, rust en stilte is de uitdaging die deze ervaringsweek biedt.

stilte is meer dan het afwezige
het is zo levend
zo aanwezig
zo doorleefd
dat je alleen maar stil kunt zijn
in het wezenlijk

Het ervaringsprogramma

De workshop begint op vrijdagavond om 21.00 uur; u kunt met de boot van 17.30 uur vanaf Lauwersoog komen.
De verblijfplaats is de camping bij kampeerboerderij de Branding.

In de workshop worden dezelfde "oefeningen" gedaan als tijdens de praktijk week, alleen zijn er wat minder dagen. Aankomst vrijdagavond en na de kennismaking volgt een avondwandeling..
Zaterdag een 1e rondgang over Schiermonnikoog om de West en een stukje Noorden. Zondag vroeg op naar de Oost en op maandag krijgt het Zuiden de aandacht.

De praktijkweek begint op zondagavond 19.00 uur en duurt tot en met zaterdagmiddag.

Maandag
Op stap naar buiten om in beweging te komen en het element aarde Een gaiologische rondgang met de fiets op het eiland: het bezoeken en ervaren van bijzondere energetische aardeplekken.

Dinsdag
Op reis naar binnen via het element water;
- water energetiseren
- het moment waar eb in vloed overgaat en de stroom even stil staat: stiltij en het wantij bezoeken
- waterheling
- zee-energiebanen en zeewezens

Woensdag
'Vurig en luchtig'
- vuurplekken in de aarde, het stralende zonnevuur
- de luchten met de wind

Donderdag
Op zoek naar de verbinding van buiten met binnen: het element lucht en ether
- zonsopgang beleven
- lange wandeling naar het meest oostelijke kosmische-aardepunt van het eiland
- het ervaren ether en het kosmische
- een helende slaap

Vrijdag
Vrije morgen/eventueel programmadag op basis van specifieke behoeften
- zandschelpen mandala maken voor het eiland
- zonsondergang beleving
- kampvuur op het strand en luisteren naar oude verhalen over het eiland door een eilander
- sterrenschouw

Zaterdag
Planten en hun genezende werking ervaren

Terugreis met boot rond 18.30 uur

De stilte wordt geboren uit het zijn, het niets, waar zoveel is
en het daalt in de lucht waar het windstilte geeft
het maakt de warmtestromen los
het laat het water stil staan
het maakt een aarderuimte hol

Praktische informatie
- Begeleiding
Dick van den Dool en de gastvrouw is Garda Meerdink.

- Accommodatie met Pinksteren
Camping en/of bij Kampeerboerderij De Oorsprong aan de Heereweg 8 waar u kunt kamperen.
Ontbijt en lunch maken we met elkaar klaar en de warme maaltijd wordt verzorgd maar ook gaan we een keer uit eten.
Verblijf in een hotel of een andere accomodatie op het eiland moet zelf worden geregeld via het VVV van Schiermonnikoog, tel. 0519-531233, fax 0519-531325.

- Vervoer
Naar Lauwersoog waar de boot afvaart om 9.30, 13.30, 17.30 en alleen op vrijdag! Ook om 19.30 uur.
In Lauwersoog kan de auto -betaald-geparkeerd worden a €3, - p.d.
Vanaf de boot neemt u de bus naar de de plek die nog nader wordt aangegeven. Op het eiland verplaatsen we ons met de fiets die we eventueel voor u hebben gereserveerd.

- Groep:
Minimale grootte groep zeven personen, maximale grootte 12 personen.

- Meenemen
- Bij kamperen zelf een tent meenemen. Handdoek(en), badpak, iets om op te zitten, warme kleding en als het nodig is regenkleding/paraplu, drinkfles van 1 liter of 1/2 liter.

- Kosten
Pinksterweekend € 275, - all-in.verblijf en workshop.

De kosten voor de praktijkweek zijn €275, -
exclusief kamperen of verblijf, voeding en gebruik van een huurfiets.
De kosten van voeding worden hoofdelijk omgeslagen.
U dient eventueel zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.
Het bedrag van de activiteit graag overmaken op postgiro 3200926 of banknr. 321706161, ten name van Adviesbureau Hathor te Giessenburg, onder vermelding van: " Schiermonnikoog.".

- Informatie
Telefonisch of schriftelijk bij het Instituut voor Gailaogie, t.a.v. Dick van den Dool dan wel via email: info@gaialogie.nl
Bovenkerkseweg 32, 3381 KB Giessenburg, tel. 0184-651222.
Voor dringende vragen kunt u ook mobiel bellen 0614200028 en voor lokale informatie over Schiermonnikoog bij Garda Meerdink, Atelier Schier, Langestreek 100, 9166 LG Schiermonnikoog, tel. 0653 477 050.
Na opgave ontvangt u nog wat aanvullende informatie.

Nb. Deze week is ook een kennismaking met het gaialogisch werken en een introduktie voor de elfde éénjarige leergang die in september begint of één van de zomerreizen. Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met het bovengemelde adres of de webste bezoeken: www.gaialogie.nl

Dick van den Dool, gaialoog, menskundig adviseur, milieukundige en trainer in de Gaialogie opleiding alsmede verbonden aan de Duitse geomantenschool Hagia Chora Hij verricht onderzoek en begeleidt omgevingsprojekten, reizen en ervaringstochten in binnen- en buitenland. Publikaties zijn ondermeer: "Leylijnen en leycentra in de Lage Landen" (1992), "Langs Mysterieuze plaatsen in Zuidwest-Engeland" (1994), "Op zoek naar de draak in Limburg" (1998), en een dichtbundel "Omgevende Natuurlijkheid" (2000).

beweging
is overal
en op haar eigen wijze
zoekt ze een eigen weg
stromend
in de grote stroom
op weg naar de stilte
in het zijn van de éénwording