Op SCHIERMONNIKOOG vindt op verzoek een weekend plaats over

De helende kracht van het MEDICIJNWIEL

in de voetsporen van de sjamaan

met Barbara Driessen uit Orvelte

Mandala en medicijnwielen.
Mandala tekenen is tekenen in een cirkel; een medicijnwiel is ook rond en dus ook een mandala. Bij het tekenen van mandala's gaat het niet om het mooi, maar om dat wat het proces bij je oproept.
Medicijnwielen maak je om het om het evenwicht herstellen met jezelf en de kosmos. Het is een vorm van spiritueel tekenen.
Al tekenend kom je in aanraking met je diepere denken, voelen en willen.
Kortom, met dat wat je in wezen bent. Dit is een speels en positief gebeuren.
Zorgvuldig en met aandacht worden de oefeningen ingeleid. Tekenen en opnieuw plezier erin krijgen, kan iedereen. Oefeningen ter ondersteuning en aanvulling zijn: mandala dans, sacred dance en geleide fantasie. We leggen ook een medicijnwiel op het strand.
Het vervaardigen van een medicijnwiel is van oorsprong een indiaans ritueel, dat uitdrukking geeft aan de relaties tussen mensen, natuur en kosmos. Het ritueel vond plaats om de inwendige en uitwendige harmonie te behouden of te herstellen, bijvoorbeeld ter genezing van een zieke, bij het uitblijven van levensbrengende regen of ter viering van een goede jacht.
In dit weekend wordt het medicijnwiel gebruikt als inspiratiebron voor persoonlijke rituelen, een groepsviering en bij creatieve uitingen.
Deze workshop staat open voor ieder die op ontdekkingstocht in het leven is.
Barbara Driessen uit Orvelte, begeleidt deze workshop. Ze studeerde psychologie en creatieve therapie. Ze bezocht diverse culturen in Amerika, Canada en Mexico en bestudeerde rituelen en symbolen uit diverse Indianenstammen.
Ze is schrijfster van de boeken: De helende kracht van het Medicijnwiel en Beelden als wegwijzer. Onlangs kwam haar nieuwe boek uit: DROMEN ALS INWIJDINGSWEG.

Opgeven

De workshop begint vrijdagavond om 21.00 uur en eindigt zondagmiddag om 14.30 uur. De kosten voor deze workshop zijn € 155, -.
Voor meer info kun je bellen met Garda Meerdink, tel.0511 472349 of 06 27917604
Of schrijven naar AtelierSchier, de Meidoorn 6 9269 SP Veenwouden.